ЛЕКСЕМИ СМИСЛ І СЕНС У МОВНІЙ ПРАКТИЦІ УКРАЇНЦІВ - Видайчук, Т.Л. (Studia Philologica, 2018)
У статті проаналізовано мовну практику українців щодо вживання лексем «смисл» і «сенс» на різних етапах розвитку української мови та в різних функціональних сферах. Особливості слововживання досліджені через залучення близьких за значенням і звучанням лексем. Визначено причини, що викликають порушення мовних норм при вживанні лексем «смисл» і «сенс». Сформульовані мовностилістичні поради для носіїв української мови щодо вживання останніх.