ФУНКЦІЙНІ ВИЯВИ СЛАБКОГО СИНТАКСИЧНОГО ЗВ’ЯЗКУ НА РІВНІ СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Вінтонів, М.О. (Studia Philologica, 2018)
У статті схарактеризовано основні підходи до типології синтаксичного зв’язку в сучасній лінгвістиці, визначено диференційні ознаки підрядного прислівного синтаксичного зв’язку з послідовною характеристикою передбачуваного / непередбачуваного, обов’язкового / необов’язкового їх вияву. Висвітлено кваліфікаційні ознаки слабкого синтаксичного зв’язку на рівні словосполучення, зосереджено увагу на основних маркерах слабкого зв’язку в сучасній українській мові, проаналізовано перехідні типи між сильним та слабким синтаксичними зв’язками.