ДИСКУРСИВНІ МАРКЕРИ “YOU KNOW”, “YOU SEE”, “I SAY” ЯК РЕАЛІЗАТОРИ ПРИНЦИПІВ КООПЕРАЦІЇ ТА ВВІЧЛИВОСТІ - Бажура, Т.А. (Studia Philologica, 2017)
У діалогічному спілкуванні часто вживанні дискурсивні маркери “you know”, “you see”, “I say” функціонують як сигнали про намір адресанта залучити співрозмовника до мовленнєвої кооперації. Відштовхуючись від традиційного тлумачення принципу кооперації Г.П. Грайса, розглянуто використання вказаних дискурсивних маркерів у межах встановлених максим. Роль цих маркерів полягає в тому, що вони допомагають реалізації принципу ввічливості та принципу кооперації з його максимами кількості, якості, релевантності, способу мовлення, поряд з тим, що одночасно його порушують через свою плеонастичну природу.