КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ПРОСТІР ТАЄМНИЦЯ: ФРЕЙМОВА МОДЕЛЬ (на матеріалі англомовних художніх творів) - Стрельченко, К.С (Studia Philologica, 2016)
Стаття присвячена дослідженню концептуального простору ТАЄМНИЦЯ з позицій фреймової семантики. Під час систематизації фактичного матеріалу, дібраного з англомовної художньої прози, використовувалися базисні пропозиціональні схеми, що представляють базисні фрейми, а також розглядалася варіативність їх реалізації. Аналізований концептуальний простір змо- дельовано як фреймовий кластер, інтеграція фреймів у якому забезпечується гіперзв’язками між кореферентними концептами, що заповнюють відповідні слоти в різних фреймах.