ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ НОМІНАТИВНО-РЕФЕРЕНЦІЙНИХ ОДИНИЦЬ В АНГЛОМОВНОМУ МЕДІА-ДИСКУРСІ - Мосієнко, О.В. (Studia Philologica, 2016)
У статті розглядаються особливості функціонування номінативно-референційних одиниць у медіа-дискурсі, який одночасно відображає і конструює оточуючий світ. Номінативно-рефе- ренційні одиниці виконують дві дискурсивні функції — називну, призначену для іменування та характеризації позамовної дійсності, та референтну, яка полягає у різних способах включення референтів до медіа-тексту. Особлива увага приділяється комунікативним і лінгвокогнітив- ним властивостям номінативно-референційних одиниць, функціонування яких відбиває спосо- би сприйняття дійсності людиною.