ОСОБЛИВОСТІ ВЕРБАЛІЗАЗІЇ ЛІНГВОКУЛЬТУРНОГО КОНЦЕПТУ «ЧОЛОВІК» У СВІТЛІ НЕОАНТРОПОЦЕНТРИЗМУ (НА МАТЕРІАЛІ ДАВНЬОАНГЛІЙСЬКОЇ ТА ДАВНЬОПІВНІЧНОЇ МОВ) - Мартинова, О.М. (Studia Philologica, 2016)
У статті розглянуто лінгвокультурний концепт «чоловік» з позиції принципу неоантропоцентризму на основі універсологічного підходу і положень теорії міфологічно орієнтованого семіозису. Проаналізо- вано етимологічні особливості його номінацій у давньоанглійській та давньопівнічній мовах.