МОВНА СИТУАЦІЯ КИЄВА (НА МАТЕРІАЛІ ФОКУС-ГРУПОВИХ ОПИТУВАНЬ 2017 РОКУ) - Матвеєва, Н.Р. (Studia Philologica, 2018)
Статтю присвячено проблемі аналізу сучасної мовної ситуації у столиці. Дослідження здійснено на матеріалі фокус-групових опитувань 2017 р., в яких брали участь кияни різних вікових груп (18–35 та 36–65 років). Проаналізовано мовну поведінку мешканців столиці з метою виявлення їхнього ставлення до мовних проблем та усвідомлення важливості мовного питання в Україні.