СТРУКТУРА СУБ’ЄКТА Й ОБ’ЄКТА ПОРІВНЯННЯ В УКРАЇНСЬКИХ КОМПАРАТИВНИХ КОНСТРУКЦІЯХ - Грипас, О.Ю. (Studia Philologica, 2018)
У статті досліджено структуру суб’єкта та об’єкта вербалізованої логічної моделі порівняння на формально-граматичному рівні. Запропоновано типологію суб’єкта й об’єкта порівняння, в якій за первинним критерієм диференціації виокремлено непредикатні (предмети) та предикатні (ситуації) компоненти. Предикатні суб’єкт та об’єкт порівняння є ситуаціями, різноманітними за структурою і семантикою зі статичними чи акціональними предикатами.