ПОЕТ ВОЛОДИМИРА БАЗИЛЕВСЬКОГО: АНТИЧНІ ОБРИСИ ОБРАЗНОЇ ПАРАДИГМИ - Гальчук, О.В. (Studia Philologica, 2018)
У статті аналізується парадигма образу поета в ліриці Володимира Базилевського крізь призму рецепції автором художніх традицій античності. Античний текст сприймається як підґрунтя для міфологічної та історико-культурної репрезентації образів поетологічного комплексу. Відзначається, що в авторському тлумаченні образів і мотивів античного походження поєднались риси характерних для доби високого модернізму неокласичної та символістської моделей інтерпретації прецедентного тексту.