ПЛЕОНАСТИЧНІ СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ В СУЧАСНИХ АНГЛОМОВНИХ МЕДІА-ТЕКСТАХ - Літкович, Ю.В. (Studia Philologica, 2017)
У статті досліджено семантику та прагматику плеонастичних словосполучень у сучасному англомовному медійному дискурсі. Встановлено конститутивні жанрові ознаки аналізованого медіа-дискурсу. Запропоновано визначення плеоназмів та комплексну методику їх дослідження. Окреслено специфіку застосування плеоназмів у сучасному англомовному медіа-дискурсі. Доведено, що плеоназми створюють емоційну напруженість висловлення та вживаються з метою підсилення або уточнення інформації.