ЕЛЕМЕНТИ ЧАРІВНОЇ ТА ФАНТАСТИЧНОЇ КАРТИН СВІТУ ЯК ОСНОВА КАЗКОВОГО ТЕКСТУ (на матеріалі французької авторської казки) - Чайківська, Г.С (Studia Philologica, 2016)
У статті розглянуто проблему ролі надприродних елементів у формуванні казкового тексту та його сприйняття читачем. Продемонстровано основні відмінності між чарівною та фан- тастичною картинами світу на прикладі субжанрів чарівної і фантастичної французької ав- торської казки. Особливу увагу приділено аналізу еволюції жанротворчого елемента казкового тексту — від чарівного до фантастичного.