НОМІНАЦІЇ РЕСТОРАНІВ ЛОНДОНА: ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНИЙ АСПЕКТ - Катернюк В.В, В.В (Studia Philologica, 2016)
У статті розглядаються семантичні характеристики назв ресторанів міста Лондона. Авто- ром проаналізовано семантичні способи утворення онімів у різноструктурних мовах, оскільки назви ресторанів представлені лексемами не лише англійської, але й іспанської, італійської, португальської, французької, японської та інших мов. Досліджувані ергоніми, якими є ці оно- мастичні одиниці, представлено з точки зору їх мотивації. Аналіз фактичного матеріалу дав змогу виявити дванадцять лексико-семантичних груп на позначення урбаністичних об’єктів ділової діяльності людини.