До питання базового понятійно-термінологічного апарату сучасного соціолінгвістичного дослідження - Карпінський, Юрій Владиславович (Studia Philologica, 2021)
Стаття присвячена дослідженню питань формування понятійного апарату сучасної соціолінгвістичної науки. Здійснено спробу виокремлення термінів, що позначають основні поняття соціолінгвістичного дослідження шляхом аналізу існуючої термінології та спроби свіжої інтерпретації із урахуванням нових даних отриманих із часу публікації останніх соціолінгвістичних розвідок, глосаріїв та словників. Ключові слова: соціолінгвістика, понятійний апарат, код, субкод, перемикання коду, внутрішньомовна мультиглосія, мовна ситуація, мовна варіативність, мовна спільнота.